Brocade Gen 6 Fibre Channel-Technologie automatiseert opslagnetwerken

De afgelopen jaren heeft de opslagomgeving in datacenters zich steeds meer ontwikkeld in de richting van flashgeheugen. En dat is geen verrassing, want de flashtechnologie biedt vele voordelen: flexibiliteit, hoog vermogen, schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid. Doordat flash parallel schrijven en lezen mogelijk maakt, zijn er geen nieuwe protocollen nodig. Flashgeheugen komt dan ook veel voor in datacenters, maar door de aanzienlijke groei van data kan dit in de toekomst leiden tot knelpunten. Veel bedrijven denken daarom momenteel na over hoe ze, ondanks de grote hoeveelheden data, ook in de toekomst consistent prestaties kunnen blijven leveren.

Hier komt de nieuwe opslaggeneratie, gebaseerd op Non-Volatile Memory Express (NVMe), om de hoek kijken. Deze wordt vooral toegepast bij parallelle toegang, zoals dat bij multithreading vaak voorkomt. NVMe kan de latency verlagen, wat hogere snelheden mogelijk maakt. Veel bedrijven profiteren graag van de voordelen van deze nieuwe technologie, en schakelen daarom over naar NVMe. Maar die omschakeling is nog niet zo eenvoudig. De technologie kan niet in iedere applicatie en niet in elk netwerk worden geïntegreerd, bedrijven willen niet afzien van de oude protocollen die ze ingezet hebben, en natuurlijk willen ze de laagst mogelijke latency en hoge beschikbaarheid behouden. Ook hebben ze een oplossing nodig die de nieuwe technologie mogelijk maakt en tegelijkertijd de beste opslagnetwerk-oplossingen ondersteunt.

De netwerkinfrastructuur die momenteel het meest gebruikt wordt in de opslagsector is Fibre Channel, een technologie die de nodige prestaties en hoge beschikbaarheid garandeert. Fibre Channel-oplossingen voor opslagnetwerken benutten het volledige potentieel van de flashtechnologie en plaveien tegelijkertijd de weg voor de NVMe-technologie – die via Fabrics naadloos met Gen 6 Fibre Channel is te integreren. In de toekomst zullen de snelheden en bandbreedten nog veel meer toenemen, en daar moet een netwerk op voorbereid zijn. Brocade automatiseert opslagnetwerken door de implementatie van RESTful API Support. Bedrijfsinformatie wordt in een Command-and-Control-toepassing samengevoegd. Bovendien worden operationele taken als zoning, scripting en reporting geautomatiseerd in een programmeerbare web-interface.

Om in het digitale tijdperk de concurrentie voor te blijven, moeten bedrijven flexibel en permanent beschikbaar zijn, en de best mogelijke prestaties leveren. Daarvoor hebben ze moderne opslagnetwerken nodig. Gen 6 Fiber Channel-technologie is zo’n agile infrastructuur. Vanwege de aanzienlijke groei van data zijn moderne datacenteroplossingen nodig voor snelle data-uitwisseling, maximale stabiliteit en schaalbaarheid. Met zo’n flexibele infrastructuur kunnen bedrijven concurrerend blijven en zijn ze klaar voor de toekomst.

 

Meer informatie over dit thema? Lees ons whitepaper of ga naar de Gen 6-communitypagina.